Andree Hollander

Taal

Wouter Klootwijk

Citaten

Wouter Klootwijk (1945) is journalist, televisiemaker en kinderboekenschrijver. Hij is vooral geïnteresseerd in voedsel.

Ik verzamelde enkele citaten uit stukken die hij in 2007, 2008 en 2009 schreef in de vrijdagkrant van NRC Handelsblad.

Journalist

Wouter Klootwijk schreef of schrijft voor de Groene Amsterdammer, Vrij Nederland, NRC Handelsblad en de Volkskrant. Onder het pseudoniem Ben de Cocq vormde hij met Adriaan de Boer het duo De Boer & De Cocq dat restaurants bezocht en daar kritisch over schreef.

Televisiemaker

Sinds 2003 maakt Wouter Klootwijk samen met anderen voor de RVU het televisieprogramma De Keuringsdienst van Waarde. In dat televisieprogramma gaan de makers op zoek naar de waarheid achter de voedingsindustrie.

In zijn eentje maakt hij het televisieprogramma Klootwijk aan Zee, waarin hij vooral praat met vissers over vis en vis vangen.

Kinderboekenschrijver

Wouter Klootwijk heeft verschillende kinderboeken op zijn naam staan, waaronder Vergeten spoorlijn (2000), Lies op de pont (1999) en Mogen wij u ophijsen, mevrouw? (1997).

Tegenwoordig schrijft hij boeken over de drie kinderen Adri, Martje en Wim die altijd plezier hebben met de gewoonste dingen, vooral dankzij een bijzondere oom van Adri!